30 спортивних майданчиків, 10 з яких призначені для занять воркаутом, і 30 дитячих ігрових містечок має намір відкрити цього року міська влада Дніпропетровська. Крім того, у планах — реконструкція стадіону на житловому масиві Придніпровськ, облаштування декількох футбольних полів зі штучним покриттям, відкриття туристичного куточка для скелелазіння й облаштування велосипедної доріжки в Молодіжному парку.

Як розповіли кореспонденту «Голосу України» у Дніпропетровській міськраді, місцева влада має намір усіляко сприяти популяризації здорового способу життя, особливу увагу приділяючи молоді.

«Ми хочемо запропонувати студентству позмагатися на кращий проект спортивної спрямованості, який буде втілено у життя за рахунок міського бюджету, — зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева. — Ще один конкурс проведемо серед тренерів, активістів та громадських діячів, які працюють у спортклубах, секціях за місцем проживання. Переможцю допоможемо з придбанням спортивного інвентарю, орендою приміщення і надамо грошову премію».

За оцінками фахівців, спортом займаються близько 80 тисяч жителів Дніпропетровська. Торік у місті відбулося 162 турніри з різних видів. Збірні команди міста 16 разів брали участь у змаганнях найвищого рівня, здобуваючи високі нагороди.

Дніпропетровська область.