Минулими вихідними відбувся схід мешканців селища Отинія Коломийського району Івано-Франківської області. На них прийшло понад 300 людей, які занепокоєні долею місцевої лікарні, на яку очікує реструктуризація та чимале скорочення медичного персоналу.
У громадському зібранні взяли участь народний депутат України   Руслан Марцінків, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький та депутат обласної ради, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства та дитинства Манолій Піцуряк.
Повністю підтримуючи незгоду отинійців з урядовими нововведеннями, депутат Верховної Ради погодився, що таке реформування місцевої медицини призведе до скорочення ліжко-місць та лікарського персоналу в селищному медзакладі майже втричі. «А тому потрібно вберегти місцеву лікарню від подібних нововведень та продемонструвати чітку громадянську позицію у захисті та обстоюванні спільних національних й особистих соціальних інтересів».
Для врегулювання проблеми, за проханням мешканців селища Отинія, народному депутату Руслану Марцінківу доручено подати депутатський запит з цього приводу на сесії Верховної Ради України, повідомляє прес-служба Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода».
Нагадаємо, що в  Отинійській селищній лікарні, збудованій 1967 року, одночасно може лікуватися 110 пацієнтів, в ній функціонують п’ять відділень та поліклініка. Окрім шести тисяч жителів селища, медичний заклад обслуговує мешканців і навколишніх сіл, загальна кількість яких сягає 30 тисяч осіб.
Івано-Франківськ.