Близько двох сотень містян, які репрезентують широкий спектр політичних і громадських організацій Севастополя, до початку чергової сесії міськради зібралися біля входу в будівлю, де засідають депутати. Практично кожен, хто виступав, починав або закінчував промову вимогою відставки депутатського корпусу в повному складі.
Настільки ж широким, як і представництво протестувальників, був список проблем, які, на думку пікетувальників, міськрада не в змозі або не хоче вирішувати: підвищення цін, зростання тарифів на послуги ЖКГ, екологія, незаконна забудова приморської зони та прибудинкових територій, спад промислової активності севастопольських підприємств...
Ведучий пікету звернув увагу на те, що голова міськради Юрій Дойников «пройшов повз пікетувальників і не захотів з ними поспілкуватися». У підсумку присутні запропонували організувати міський схід громадян, на якому обговорити подальшу долю нинішнього скликання міськради. Найрадикальніше налаштовані були представники громадської організації «Союз радянських офіцерів». Один з них, закликавши уряд «...припинити переговори з МВФ і почати переговори з Митним союзом Росії, Білорусії і Казахстану», завершив свою промову так: «Якщо наші вимоги не виконають, ми залишаємо за собою право йти на барикади».
За інформацією, отриманою від організаторів пікету, загальноміський схід громадян з вимогою відставки міськради проведуть у травні.
Фото автора.