Протягом 20 років діти з 15 населених пунктів, що входять до Павлівської сільради Васильківського району Дніпропетровської області, були позбавлені можливості отримувати дошкільну освіту. Після закриття 1993 року дитсадка в Новогригорівці не залишилося жодного дошкільного закладу. Нині, після появи в цьому селі навчально-виховного комплексу, ситуація почала змінюватися.
У рамках проекту «Новій Дніпропетровщині — новий стандарт освіти» було прийнято рішення на базі малокомплектної Новогригоріської школи відкрити навчально-виховний комплекс типу «школа-дитсад». За підтримки обласної влади у двоповерховій будівлі проведено реконструкцію, переобладнано під дитячий садок перший поверх. Оновлене приміщення школи розраховано на 162 малюки — 15 дошкільнят і 147 школярів. Це дозволяє на 100 відсотків забезпечити освітою дітей Новогригорівки.
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» у Дніпропетровській обласній держадміністрації, робота з відновлення та розширення мережі дошкільних закладів у Васильківському районі триває. До кінця 2013 року в селі Павлівка буде відкрито дитсадок на 40 місць і навчально-виховний комплекс у селі Васильківка, де теж передбачать 40 місць для дошкільнят.
На цьому ж тижні вдалося вирішити питання з дошкільним вихованням і в селі Веселому Межівського району. Після капітального ремонту тут відкрито дитячий садок «Вишенька» (на знімку).
 
Фото надане прес-службою Дніпропетровської облради.