Уночі 6 лютого в Херсоні спалахнув суховантаж «Коростень», який ремонтували на заводі імені Комінтерну. На борту судна ночували семеро членів екіпажу, але вчасно евакуюватися встигли тільки шестеро — 33-річний кок загинув. Вранці вогнеборці МНС зуміли повністю ліквідувати загоряння, перешкодивши полум’ю перекинутися ще на два суховантажі. Однак на «Коростені», прописаному в порту Джурджулешти (Молдова), пошкоджено капітанську рубку та інші приміщення загальною площею близько двохсот квадратних метрів, тож ремонт його власникові обійдеться недешево. За попередньою версією, пожежу могло спричинити закорочення в електрокаміні, яким команда обігрівалася, ночуючи на борту судна.
Тим часом на території Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» затонув буксир «Іссик-Куль». Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, інцидент стався увечері 5 лютого.
З буксира врятовано два члени екіпажу, яких госпіталізовано. За наявними ознаками витоку нафтопродуктів не відбулося. Причину затоплення судна (довжина 14 м, ширина 3,7 м) встановлюють, повідомляє Укрінформ.