Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що найближчим часом лідери фракцій знайдуть компроміс щодо шляхів нормалізації роботи парламенту.
В інтерв’ю телеканалу «Рада» у середу В. Рибак нагадав, що опозиція у вівторок заблокувала роботу парламенту без оголошення причин таких дій. Він зауважив: відповідно до внесених до Регламенту змін, окрім того, що голосування депутатами здійснюється особисто, забороняється перешкоджання розгляду питань порядку денного, у тому числі шляхом блокування трибуни.
Голова Верховної Ради підкреслив, що він категорично проти силового варіанта розблокування роботи парламенту. «Я хочу, щоб у Верховній Раді не було провокацій», — сказав він. «Треба почути один одного, через компроміс зблизити позиції, працювати і виконувати передвиборні обіцянки», — додав В. Рибак.
Блокування, спрогнозував Голова Верховної Ради, триватиме ще максимум два дні, потім депутати, як передбачено календарним планом, працюватимуть у комітетах, і робота парламенту в пленарному режимі ввійде в нормальне русло з 19 лютого.
В. Рибак також зазначив, що переважна більшість народних депутатів проти можливості розпуску парламенту і проведення повторних виборів.
У середу Голова Верховної Ради України також дав інтерв’ю радіо «Голос России», у якому відповів на запитання щодо поточної ситуації в парламенті.
Прес-служба Верховної Ради України.