Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає чутками інформацію про підвищення цін на хліб у Києві. Про це він заявив під час відвідування одного зі столичних супермаркетів. «Швидше за все, така цінова позиція не змінюється впродовж останнього часу і залишається такою, незважаючи на всі чутки про нібито подорожчання хліба в Києві», — сказав глава уряду. Він також зазначив, що переконався: ті цифри, які йому щодня надають фахівці, відповідають дійсності. Щоправда, він все-таки не виключив, що ціни могли знизити до його приїзду в магазин.
На підтвердження цінової стабільності М. Азаров на своїй сторінці у Фейсбук навів повідомлення Київської міськдержадміністрації про те, що сьогодні немає жодних підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба, оскільки є домовленість з Аграрним фондом, за якою борошно закуповують за зниженою ціною, що дає змогу не змінювати вартість хлібобулочних виробів масового споживання.
Утім, незалежно від того, що там побачив прем’єр та що йому розповіли представники КМДА, можу засвідчити, що в магазині, що розташований у Дарницькому районі столиці, де я завжди купую хліб, з 1 лютого ціна батона зросла на 30 копійок. Тож підозра М. Азарова, що супермаркет спеціально до його приїзду знизив ціни, певно, небезпідставна.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.