Понад 700 гірників Нововолинська зібралися на мітинг, щоб обговорити наміри уряду закрити три з чотирьох нині діючих у місті шахт та звернути увагу влади на труднощі зі збутом уже видобутого вугілля.
— Приватизація олігархічним кланом Бурштинської та Добротвірської ТЕС, а також Червоноградського збагачувального комбінату призводить до закриття трьох шахт у Нововолинську, оскільки на ці електростанції постачають вугілля не лише з донецького регіону, а й з Росії. Для тих, хто забув, нагадаю: ці електростанції будували саме під вугілля Львівсько-Волинського басейну. Олігархам байдуже чи скоротять у Нововолинську робочі місця, внаслідок чого три тисячі шахтарів залишаться без роботи. Їм однаково чи працюватиме Червоноградський збагачувальний комбінат, а можливо їм вигідніше довести це підприємство до закриття, — зазначив на мітингу народний депутат України від ВО «Свобода» Євген Мельник.
Свою стурбованість станом справ на вугільних підприємствах Львівсько-Волинського басейну на мітингу також висловили голова Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, керівники місцевих шахт, міський голова Нововолинська, профспілки та шахтарі.
Учасники мітингу прийняли звернення до Волинських облдержадміністрації та обласної ради з проханням підтримати вимоги шахтарів щодо незакриття шахт №1, №5, №9 і не допустити блокування рахунків ДП «Волиньвугілля», якнайшвидше завершити будівництво шахти №10 «Нововолинська» (розпочате 1989 року — Авт.), ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати гірникам і низку інших.
Відповідне звернення направлено також до Президента Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова, міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва.