30 трамвайних вагонів чеського виробництва за 15 мільйонів гривень придбав цього року Дніпропетровськ у Німеччині. Перші 16 вагонів з’являться в місті вже в лютому. Вони працюватимуть на маршрутах 1, 11 і 15.
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» у Дніпропетровській міській раді, спочатку трамваї необхідно буде пристосувати під нашу ширину колії. Ці машини пройшли цілковиту модернізацію в Німеччині, вони економічні — споживають на 35—40 відсотків менше електроенергії порівняно зі старими вагонами типу КТМ. «Крім того, німецькі трамваї чеського виробництва працюють із плавним регулюванням струму в режимі ходу та гальмування — це значно підвищує безпеку й комфорт під час перевезення пасажирів», — зазначив директор департаменту транспорту та зв’язку міськради Валентин Мовчан.
Придбані вагони складено в 1988—1991 роках, вони в середньому на 14 років молодші за ті, які було куплено містом раніше. «Із 48 запропонованих вагонів ми відібрали 30, усі вони пройшли повну модернізацію салона, кузова, електрообладнання, вони оснащені пристроєм проти защемлення пасажирів, кабіни водія мають підлогу з підігрівом і кондиціонер, — повідомив директор трамвайного депо №3 Василь Капленко. — У пасажирському салоні підлога із шумопоглинальним покриттям. Система безпеки в цих вагонах фіксує дії водія у всіх режимах руху й автоматично зупиняє вагон у разі аварійної ситуації». Один вагон коштував місту 500 тисяч гривень (у цю суму входить також доставка та переобладнання під необхідну ширину колії). Для порівняння: вартість одного нового вагона вітчизняного виробництва — понад п’ять мільйонів гривень.
Дніпропетровська область.