Луганські чорнобильці проводять безстрокову акцію протесту біля будівлі обласної держадміністрації. За словами голови міського Фонду «Інваліди Чорнобиля» Тетяни Демченко, приводом стало «порушення прав інвалідів і потерпілих, цілковита їх незахищеність...»
Вимоги учасників акції залишаються незмінними: виплата десяти мінімальних пенсій по 1-й групі інвалідності, восьми — по 2-й і по 3-й групі інвалідності — шести мінімальних пенсій за віком. Учасники акції обурені тим, що в Пенсійному фонді не передбачено коштів для виплати пільг за чорнобильськими пенсіями, які відсуджують люди, а також тим, що обмеження не торкнулися пенсій суддів, прокурорів, депутатів, чиновників міністерств і відомств, VІP-пенсіонерів. Щоб показати владі, як «потрібно працювати», Тетяна Демченко організувала збір грошей у простягнений капелюх (на знімку).
Коментуючи акцію протесту, начальник Пенсійного фонду України в Луганській області Євген Комчадалов повідомив, що підвищені пенсії, які були скасовані в 2011 р. відповідно до рішень судів, відновленню у колишніх розмірах нинішнього року не передбачені. Пенсії інвалідам-ліквідаторам виплачуються не з бюджету Пенсійного фонду, а з державного бюджету. «Щойно з Києва надійдуть кошти, ми проведемо всі належні виплати», — запевнив Євген Комчадалов.
Луганськ.
Фото Олексія КОВАЛЬОВА (Укрінформ).