Про те, як мінімізувати наслідки підтоплення на Закарпатті, говорили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Свищо.

За словами заступника начальника територіального управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту Богдана Ільковича, упродовж 2—3 лютого на території Закарпатської області через складні погодні умови, велику кількість опадів, а також засміченість водовідвідних та дренажних каналів було підтоплено близько 226 дворогосподарств та 100 га сільгоспугідь (див. «Голос України» за 5 лютого).

Для ліквідації наслідків негоди працівники теруправління МНС залучили 129 осіб особового складу, 26 одиниць техніки та 8 переносних мотопомп. Від комунальних служб з негодою боролися 115 працівників і 11 одиниць техніки.

Особливу увагу тепер зосереджено на засміченості водовідвідних каналів та дренажних систем, через що здебільшого і виникали підтоплення. А тому райдержадміністраціям та міськвиконкомам доручено негайно розчистити кювети, придорожні канали, містки через потічки в селах, інші об’єкти систем водовідведення. Адже у найближчі дні, за прогнозами синоптиків, знову пройдуть сильні опади уже у вигляді снігу в горах та мокрого снігу в низинах. Хоча експерти кажуть, що загрози повторного паводка поки що немає.

Закарпатська область.

На знімку: автомобіль, колесо якого потрапило у відкритий люк, в Ужгороді на затопленій дорозі.

Фото Яноша НЕМЕША/ УНІАН.