До четверга сесійна зала може бути розблокована. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Усі народні депутати від більшості були в сесійній залі, окрім двох, які на лікарняному. Їм не дали працювати і вони покинули залу. Тому я не можу сказати, чи працюватиме парламент сьогодні або завтра», —сказав він.

В. Рибак підкреслив, що питання особистого голосування — політичне питання. А політичні питання парламентаріям треба відкинути і виконувати обіцянки, які давалися виборцям. На погоджувальній раді домовились, що розглядатимуться саме ці питання, але сесійну залу було заблоковано.

Тож Голова Верховної Ради запросив керівників фракцій до свого кабінету, щоб розглянути питання подальшої роботи парламенту. «Сьогодні керівники всіх фракцій зберуться у мене в кабінеті і будемо розглядати всі питання. Є пропозиція, і я її підтримую, розглядати шість законодавчих актів, щоб визначитись, як Верховна Рада працюватиме надалі», — заявив В. Рибак.

Керівник парламенту підкреслив, що система «Рада», яка нині працює у Верховній Раді, 2012 року вичерпала свій ресурс, тож у її роботі можуть бути збої.

Крім того, В. Рибак заявив, що виступає категорично проти застосування фізичної сили для розблокування роботи парламенту. «Я ніколи не буду згоден з тим, щоб були якісь силові розблокування. Я хочу, щоб депутати домовлялися. Ми з вами живемо в центрі Європи, ми європейська держава, і я хочу, щоб у нас був європейський парламент. Для цього народним депутатам потрібно шукати компроміс», — зазначив керівник парламенту.

Він також підкреслив, що більшість має чути опозицію, а опозиція, у свою чергу, не диктувати своїх умов більшості.

Голова Верховної Ради наголосив, що готовий до будь-якого рішення, яке буде ухвалене в сесійній залі. «Опозиція не голосувала, коли мене призначали на цю посаду, хай проголосують за те, щоб я пішов з цієї посади. Народні депутати мають на це право», — заявив він.