Футбол. Марбелья (Іспанія). Контрольний матч. 2 лютого.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Анжі» (Росія, Махачкала). 2:2. Голи: Кранчар, 19, Буссуфа, 40, Жирков, 42, Мехмеді, 69.
«Динамо»: Коваль, Сілва (Люлька, 73), Віда, Хачериді, Селін (Тайво, 59), Аруна (Гармаш, 45), Велозу, Гусєв (Кравець, 88), Кранчар (Безус, 52), Ярмоленко, Мехмеді. Тренер — Олег Блохін.
«Анжі»: Габулов, Єщенко, Жоао Карлос, Логішов, Тагірбеков (Смолов, 46), Шатов (Вілліан, 71), Діарра (Касела, 45), Жусилей, Жирков (Сантос, 46), Буссуфа, Ето’О (Сердеров, 79). Тренер — Гус Хіддінк.
Із серйозним суперником цікаво грати за будь-яких обставин. І нехай цей поєдинок не турнірний, а тренувальний, але користь від таких змагань чимала. Це був саме той випадок, коли події на полі були наближені до бойових.
Звичайно, нам цікаве було протистояння Олега Блохіна та Гуса Хіддінка. У складі махачкалинців виступає кілька зірок світового рівня. Чого вартий лише один Самуель Ето’О.
Чекали ми також появи на полі у складі російського клубу вчорашнього «гірника» Вілліана, котрого «Шахтар» продав за 35(!) мільйонів євро (про це повідомив офіційний сайт клубу). Бразилець з’явився на полі, вийшовши на заміну, лише під завісу зустрічі. Але з усього видно, що він серйозно налаштований чесно відпрацьовувати високу зарплату.
Після поєдинку асистент тренера «Динамо» Андрій Баль (на знімку вгорі) прокоментував його підсумок:
— Ми провели корисну тестову зустріч перед тим, як багато футболістів роз’їдуться по своїх національних командах. Ви могли побачити, що більшість гравців витримують наданий ігровий час після нелегких навантажень, які їм пропонуються на тренуваннях. Відтепер інтенсивність роботи зменшуватиметься, вже не проводитимемо дворазових тренувань, тому хлопцям буде легше і вони відчуватимуть легкість на футбольному полі.
— Ваша команда серйозно поставилася до даного спарингу: було небагато замін, молодь не брала участі...
— Насамперед хочу сказати, що молоді виконавці гратимуть у двох наступних матчах у рамках турніру, які стануть для них гарним досвідом. Наші легіонери — Велозу, Вукоєвич, Кранчар і Мехмеді — вирушать до своїх збірних; Ідейє, як відомо, успішно виступає на Кубку Африки. Чималу групу наших футболістів викликали до табору національної команди України. А от сьогодні нам протистояв цікавий суперник зі справжніми зірками в складі. Тому хлопці вийшли з відповідним настроєм.
— Після того, як збірники повернуться, молодь вирушить до Києва?
— Подивимося, як вони себе покажуть у контрольних матчах на турнірі, після чого прийматимемо рішення, відправляти їх додому чи ні, оскільки ми почнемо вже безпосередню підготовку до матчу з «Бордо».
Фото Володимира КОТЛЕНКА (спеціально для «Голосу України»).
Самуель Ето’О (ліворуч) і Домагой Віда.