Ще й гроші заплатять

Полтавщина потрапила до пілотного проекту з підтримки органічного землеробства. Його цьогоріч почне втілювати Німецьке товариство міжнародного співробітництва. 

Розрахований він на півтора року. Про це повідомила заступник голови Полтавської ОДА Олена Адамович під час зустрічі з експертом швейцарського дослідного інституту органічного сільського господарства Томасом Беретом.

— Важливо, що німці обрали саме нашу область. З їхньою допомогою ми можемо пройти шлях розвитку органічного землеробства раніше, ніж інші регіони. Для нас це порівняно нова тема, хоча деякі господарства доволі успішно працюють у такому напрямку, — розповіла О. Адамович.

Тим часом Томас Берет відвідав сільгосппідприємства, такі як «Агроекологія», ПП «Козуб», «Маяк» та інші — з числа тих, що мають реальні шанси потрапити до проекту.

Цікаво, у нього поки що навіть назви немає, оскільки варіантів два. Так, в області пропонують іменувати проект «Полтавщина — екологічний стандарт України», а партнери — «Органіка — ініціатива Полтавщини».

 

Полтавська область.

Фото Валерія ДРУЖЕНКА.

Органічна продукція активно шукає свою нішу на внутрішньому ринку.