На українсько-угорському кордоні інспектори Чопської митниці попередили спробу незаконного ввезення автомобіля марки «Daіmler AG MB 221» за фальшивим дорученням.
Усе мало йти за банальною схемою: 24-річний молдаванин у міжнародному пункті пропуску «Тиса» свідомо обрав «зелений коридор» та надав відповідні документи на автомобіль. Але митники вирішили перевірити достовірність доручення, наданого громадянину Молдови італійцем та засвідченого печаткою нотаріуса в Італії. Звернулися з відповідним запитом до іноземних служб.
Отримана відповідь підтвердила підозри щодо можливої афери навколо авто: вказаний у документах італієць виявився лише орендатором машини і не мав повноважень для видачі доручення. Більше того, зазначений у липових паперах нотаріус взагалі не зареєстрований в Італії.
Згідно з висновком спеціаліста Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів, доручення на престижний автомобіль містить юридичні ознаки підробки (виготовлення фальшивого документа). За надання митникам фальшивих паперів щодо громадянина Молдови складено протокол. Дворічний надсучасний «Мерседес» вартістю майже 600 тисяч гривень без урахування податків та зборів вилучено до рішення суду, повідомила «Голосу України» прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.