Минулого року Львівська область не використала 42 мільйони гривень, виділених урядом на ремонт комунальних доріг. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Проблему ремонту доріг неодноразово розглядали на сесіях обласної ради, доходило навіть до пікетів у районах і перекриття автотрас. Завжди нарікали, що немає коштів.
«Досвід попередніх років показує, що органи місцевого самоврядування не здатні повною мірою своєчасно й ефективно освоювати кошти субвенції з державного бюджету, — прокоментував ситуацію «Голосу України» керівник департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Ігор Цейтлін. — Тому виникла необхідність передачі повноважень та концентрації коштів на рахунках державної структури, яка професійно та ефективно займатиметься організаційними питаннями».
У 2012 році на ремонт доріг комунальної власності виділили 136 мільйонів гривень, але станом на січень цього року використано лише 94 мільйони. На думку експертів, цей факт свідчить про низький рівень керівництва голів сільських рад.
Львівська облдержадміністрація запропонувала винести на сесії районних рад питання делегування повноважень замовника робіт департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу ОДА, з якого можна буде спитати за якісний ремонт доріг.