Теніс. Кременчук. Кубок Девіса. Перша група Євро-африканської зони. Україна — Словаччина. 3:2.
1 лютого. Олександр Долгополов (Україна) — Андрей Мартін (Словаччина). 6:2, 6:2, 7:5. Сергій Стаховський — Лукаш Лацко. 2:6, 7:5, 6:7, 4:6.
2 лютого. Олександр Долгополов/Сергій Стаховський — Філіп Полашек/Ігор Зеленай. 6:7 (3), 6:7 (3), 3:6.
3 лютого. Олександр Долгополов — Лукаш Лацко. 3:6, 6:3, 6:2, 6:1. Ілля Марченко — Андрей Мартін. 7:5, 7:6 (5), 6:4.
Наша команда здобула чудову перемогу над дуже сильною збірною Словаччини. Надвагомий внесок для досягнення мети зробив найсильніший нині український тенісист Олександр Долгополов, котрий входить до еліти світового тенісу. Але парадокс: це був його... дебют у національному колективі. Річ у тім, що Олександр відмовлявся виступати за збірну через особисте ставлення до окремих керівників ФТУ.
Нещодавно відбулася зміна президента федерації. Але, схоже, скандали в організації на цьому не завершилися, а розгорілися ще дужче. Можна сказати, що стався розкол. Відмовився від посади першого віце-президента харків’янин Юрій Сапронов — людина, чиї добрі справи на благо українського тенісу важко переоцінити, адже він вкладає не лише душу, а й величезні власні кошти. Його підтримав і не схотів бути почесним президентом і членом виконкому найзірковіший за всю історію нашого тенісу персонаж — Андрій Медведєв...
Але завершимо цю інформацію словами подяки Іллі Марченку, в руках якого була доля зустрічі. Рішення про його участь приймалося останньої миті. Не зміг вийти на корт досвідчений Сергій Стаховський. Марченко виявив і майстерність, і бойовитість (у перших двох сетах він поступався 1:4). Щирі вітання всій команді та її капітану Михайлу Філимі!
Наступними суперниками українців будуть шведи, матч з якими відбудеться 5—7 квітня. Перемога виведе наших тенісистів у плей-оф за вихід до Світової групи. Поразка залишить у Першій групі Євро-африканської зони.
Фото sapronov-tennіs.org.
*** 
Ейлат (Ізраїль). Жіночий турнір ІTF. Призовий фонд —    75 000 доларів. Фінал. Еліна Світоліна (Україна) — Марта Сіроткіна (Росія). 6:3, 3:6, 7:5
Зліва направо: Михайло Філима, Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Ілля Марченко та Іван Сергєєв.