З 1 лютого за буханець Українського столичного та Українського домашнього кияни змушені викладати на 20 копійок більше — 4 гривні 80 коп. Востаннє «чорний хліб» у столиці дорожчав наприкінці минулого року: з 12 листопада ПАТ «Київхліб» підвищило відпускну ціну на хліб Український столичний подовий на 20 копійок, а після втручання Антимонопольного комітету знизило її на 12 коп.
Тоді, як і тепер, чиновники традиційно заявляли, що не переписуватимуть цінників. «Заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко зустрівся з представниками Аграрного фонду і Міністерства аграрної політики та продовольства України. За результатами цієї наради учасники дійшли згоди, що підстав для зростання ціни на соціальні сорти хліба в столиці немає», — відрапортувала вчора прес-служба КМДА. «...Ми маємо з Аграрним фондом України домовленості, відповідно до яких борошно для виготовлення соціальних сортів хліба закуповується за здешевленою ціною, що дозволяє не змінювати ціну на хліб масового вжитку (соціальний). І кількість уже закупленого борошна дозволяє виготовляти соціальні сорти хлібобулочних виробів протягом усього 2013 року, не змінюючи їх ціну», — наголосив Анатолій Голубченко.