П’ятеро мелітопольців після багатьох років перебування у квартирній черзі отримали житло. Ордери на однокімнатні помешкання надали інвалідам Великої Вітчизняної війни, афганцям та чорнобильцям.

Одну квартиру на вторинному ринку придбав Мелітопольський міськвиконком, дві — обласне управління архітектури (для інвалідів), ще дві — Головне управління праці і соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації. Кожна за місцевими цінами коштувала 130 тисяч гривень.

Радість свята затьмарили роздуми про долі інших черговиків. Коли б держава і справді була зацікавлена у вирішенні квартирного питання для населення (чи принаймні для пільгових категорій, військових, правоохоронців, вчителів та медпрацівників), то вона б створила механізм найбільшого сприяння забудовникам. А головне — вийшла б на вторинний ринок житла як головний гравець і законодавець мод. Зрештою, навела хоча б елементарний порядок на ринку оренди житла. Однак до цього справа чомусь ще не дійшла. Тому чергові потенційні новосели, схоже, чекатимуть свої кварти ще кілька десятиліть.