Лідер депутатської фракції «УДАР» Віталій Кличко на брифінгу після погоджувальної ради заявив, що його політична сила не бачить сенсу в розгляді жодних інших питань у парламенті, доки не буде особистого голосування. Однак прямо не відповів на запитання, чи братиме «УДАР» участь у блокуванні роботи парламенту, якщо вимоги опозиції щодо персонального голосування не буде виконано.
«Немає ніякого сенсу проводити засідання Верховної Ради, якщо знову буде продовжуватися «кнопкодавство», немає жодного сенсу в жодних рішеннях Верховної Ради, якщо депутати не будуть голосувати самі за себе, — сказав Кличко. Він вважає, що в глави парламенту Володимира Рибака є всі підстави підписати розпорядження про запровадження нової системи голосування «Рада-3».
При цьому В. Кличко наголосив: якщо депутати не голосуватимуть особисто, всі рішення парламенту будуть нелегітимними. «УДАР» має намір звертатися до судів щодо нелегітимності всіх законопроектів, які були ухвалені шляхом «кнопкодавства», тобто голосами депутатів, які були відсутні у сесійній залі.
На запитання журналістів, чи братиме фракція «УДАР» і він особисто участь у блокуванні роботи парламенту, якщо вимоги опозиції не буде виконано, В. Кличко відповів толерантно: «Ми будемо всіма засобами вимагати виконання Конституції і своїх обов’язків депутатами. Ми робитимемо все, що від нас залежить, щоб Конституція України не порушувалася. Ми вимагатимемо персонального голосування, але не порушуючи Конституцію». При цьому В. Кличко підкреслив, що не може бути винятків для розгляду окремих питань, навіть резонансних.
Коментуючи вибори міського голови Києва, які провладна більшість пропонує провести влітку, лідер «УДАРу» висловив думку, що таке рішення спрямоване на те, щоб вибори відбулися у той час, коли більшість киян від’їздять у відпустку, і у виборах візьме участь якомога менше виборців. Опозиція пропонує, щоб вибори столичного міського голови пройшли в останню неділю травня. Водночас В. Кличко запевнив, що на цих виборах буде єдиний кандидат від опозиційних сил.