«Завдання влади — створити умови, за яких свободу слова може бути реалізовано», — так сформулював своє розуміння забезпечення незалежності засобів масової інформації Прем’єр-міністр України Микола Азаров на вчорашній зустрічі з представниками Секретаріату Національної спілки журналістів України.

Прем’єр-міністр зазначив, що «свобода слова для нас — справді фундаментальна цінність, яку ми отримали після трансформації нашого суспільно-політичного ладу, і ми її не повинні ані втратити, ані обмежувати. Водночас свобода слова — це не свобода замовних матеріалів, оплачених сюжетів. Давайте розділяти й говорити чітко, де ми маємо справу зі свободою слова, а де — замовні матеріали».

Микола Азаров вважає, що ЗМІ повинні подавати достовірну інформацію, зокрема й про роботу Кабінету Міністрів України, як позитивну, так і критичного характеру. «Уряд не просить хвалити свою роботу або підтримувати реформи, які він проводить. Для нас ключове — це насамперед достовірність подання інформації. Можна дискредитувати суть проведених пере-творень, а можна знайти моменти, на які владі слід звернути увагу. І за таку критику ми ЗМІ тільки подякуємо», — підкреслив прем’єр.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.