Порушувати питання про відставку Голови Верховної Ради України — право народних депутатів. Водночас це не означає, що така ініціатива знайде підтримку в сесійній залі. Таку думку висловив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік.
«150 підписів — це та кількість голосів, яка дозволяє ініціювати відкликання Голови Верховної Ради України. Але для того, щоб почати розгляд цього питання в сесійній залі, необхідна підтримка більшості у 226 голосів. Я впевнений, що «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» не зможуть знайти їх», — сказав Ігор Калєтнік.
Він також додав, що для порушення питання про відставку керівника парламенту не було підстав. Адже своїм рішенням не скликати позачергову сесію Верховної Ради Володимир Рибак не порушив жодної норми Регламенту.
«У Голови Верховної Ради було два взаємовиключні документи. Перший — підписні листи 158 народних депутатів. А з іншої сторони — лист народного депутата, в якому він свідчить про те, що 11 парламентаріїв знаходились у період з 22 по 24 січня за кордоном і фізично не могли підписати документ про скликання позачергової сесії. І нагадаю, що сім підписів не підтвердив апарат Верховної Ради. В рамках Регламенту 150 підписів не нараховувалось. Тому це не те питання, через яке потрібно було б ініціювати відставку», — зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради.
Також, за словами Ігоря Калєтніка, не було підстав і для проведення позачергових виборів до Верховної Ради.
Якщо протягом тридцяти днів однієї сесії парламент не може розпочати пленарні засідання, то Президент може достроково припинити повноваження Верховної Ради. 
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради.