І це приємно констатувати. Практично чи не з осені коливань або немає, або вони зовсім незначні. Перед новорічно-різдвяними святами (католицькі починаються 24—25 грудня) традиційно на 30—40% здорожчали парникові огірки й помідори. Щоправда, потім якщо і впали, то лише трохи. Картопля і борщовий набір «застигли». Ціни на фрукти також практично незмінні.
Варто зауважити, що в обласному центрі Закарпаття (приблизно 120 тисяч жителів) свої послуги пропонують десяток супермаркетів, мережа цілодобових гастрономів, розташованих у невеликих приміщеннях, зате в дуже вигідних багатолюдних місцях, інші торгові точки плюс п’ять ринків — усе це зумовлює неабияку конкуренцію. Подібна картина, лише в менших масштабах, спостерігається і в переважній більшості райцентрів. Тому ціни «тримають» самі продавці.
Отже, в середньому в Ужгороді цінова гама така: хліб із борошна вищого гатунку (кг) — 7,74 грн., житньо-пшеничний — 6,00—6,74, борошно пшеничне в/г —4,83—5,27, крупа гречана — 11,32—11,92, макарони — 6,63, олія соняшникова — 15,24, цукор — 6,79, картопля — 2,46, буряк — 2,71, огірки й помідори тепличні — 24,52—27,21, цибуля ріпчаста — 2,96, морква — 3,09, яблука — 5—6, яловичина — 41,38—42,51, свинина — 45—48, сало — 32—34, сметана (20% жирності) — 25—28, масло вершкове (72,5%) — 53—58 грн.
Ужгород.