Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік зустрівся у п’ятницю з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом.

Сторони висловили зацікавленість у співпраці й готовності її поглиблювати і на парламентському рівні, і в подальшому розвитку економічних, інвестиційних та культурних проектів.
І. Калєтнік поінформував пана Посла про підготовку до другої сесії парламенту, яка розпочнеться вже наступного вівторка. За його словами, нині на розгляд до парламентських комітетів подано понад 600 законопроектів. Серед них — ініціативи щодо проведення парламентських слухань з багатьох актуальних питань, три законопроекти, які передбачають внесення змін до Конституції, законодавчі пропозиції з питання депутатської недоторканності, мовних питань, законопроекти економічного спрямування.
У цьому контексті, на думку І. Калєтніка, важливо досягти узгодженої роботи між фракціями. Він повідомив, що відбулася зустріч лідерів парламентських фракцій з керівництвом Верховної Ради, на якій йшлося про важливість «налаштувати колег на конструктивну співпрацю».
Перший заступник Голови Верховної Ради підкреслив, що український парламент намагається розвивати вітчизняне законодавство відповідно до світових стандартів, створювати сприятливі умови для ведення бізнесу, залучення інвестицій, розвитку торгівлі. Сторони відзначили зростання обсягів товарообігу між Україною і США, який становить близько 4 мільярдів доларів США.
І. Калєтнік і Дж. Теффт були спільні у бажанні «зробити все, щоб представники парламентів двох країн могли ефективно спілкуватися», поглиблювати міждержавні зв’язки на парламентському рівні.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА та Анастасії СИРОТКІНОЇ.