До корпункту «Голосу України» останнім часом почастішали звернення полтавців, які просять нагадати місцевим комунальникам, що Новорічні свята вже давно скінчилися. Мовляв, уже час навести лад довкола контейнерів зі сміттям, до яких у деяких місцях навіть важко підступитися через засилля викинутих ялинок. Їх і справді досі можна побачити не лише на околицях, а й на деяких вулицях майже у центрі міста. Зокрема на Комсомольській, Шевченка та інших.
Комунальники запевняють, що процес іде, але, мовляв, дещо повільніше, ніж минулими роками. За їхніми словами, нині задіяно п’ять самоскидів і два навантажувачі. Можна було б і більше, та значну кількість техніки доводиться залучати до прибирання вулиць від снігу, якого випало чимало.
До речі, у попередні роки о цій порі в місцевих газетах зазвичай з’являлися фотознімки працюючої установки, яка подрібнює ялинки, а кінцевий продукт потім використовували для опалення теплиць «Зеленбуду». Ця установка була предметом особливої гордості комунальників: мовляв, ідемо в ногу з часом, використовуємо енергозберігаючі технології... Цього ж року про диво-агрегат щось нічого не чути.
Нарікають в управління ЖКГ і на самих мешканців міста: не раз через місцеві ЗМІ закликали народ складати ялинки в спеціально відведені для цього місця і навіть лякали штрафами від 370 до 1360 гривень за «неправильно викинуту ялинку». Хоча комунальники зізнаються: спіймати на гарячому нікого не вдалося.
І зовсім уже анекдотичний випадок із цієї ж серії. Днями мене підвозив на роботу один знайомий. Тільки-но сіли в його «Деу», як з даху почала... капати вода.
— А це що таке?
— Уявляєш, до чого народ дійшов! Залишив машину біля під’їзду, бо вранці треба було рано виїздити, а вночі хтось ялинку викинув... просто з вікна і прямісінько на дах авто! Тріщинка, слава Богу, невелика, але ж бачиш...
...Зрештою комунальники обіцяють, що до наступного понеділка всі ялинки таки буде вивезено.