У Республіці Корея відбулася офіційна церемонія відкриття Всесвітніх зимових ігор Спеціальної Олімпіади-2013 (для людей з розумовими відхиленнями), яка впродовж восьми днів триватиме у містах Пйонгчанг та Ґангнинг. Українська делегація, яку очолює президент Спеціальної Олімпіади України академік НАН України Сергій Комісаренко, на цих змаганнях представлена десятьма спортсменами. Наші атлети стартуватимуть у двох видах програми. Загалом у Всесвітніх зимових іграх братимуть участь 3 200 представників із 111 країн, які змагатимуться у восьми олімпійських видах спорту.

Посол України в Республіці Корея Василь Мармазов та другий секретар посольства Сергій Горопаха були присутні на церемонії відкриття заходу, в рамках якої зустрілися з керівництвом та складом української збірної. Під час зустрічі Сергій Комісаренко поінформував про діяльність Спеціальної Олімпіади України. Зі свого боку Василь Мармазов побажав українській збірній успіхів та перемог.

В офіційній церемонії відкриття взяли участь президент Республіки Корея Лі Мйон Бак, президент Спеціальної Олімпіади Тімоті Шріфер, лідер опозиції М’янми Аун Сан Су Чжі та інші високі представники політичних, спортивних та дипломатичних кіл.

На знімку: Сергій Комісаренко (ліворуч) і Василь Мармазов.

Фото надане Посольством України в Республіці Корея.