Народний депутат Валерій Головко (фракція «Батьківщина») вимагає від Полтавської облдержадміністрації негайно створити спеціальну комісію для нормалізації ціни на ринку хліба. Відповідна вимога міститься у його депутатському зверненні на ім’я голови Полтавської ОДА.
— З початку цього тижня на Полтавщині ТОВ «Полтавахліб» підвищило відпускну ціну на соціальний хліб майже на 50 копійок, або ж на 20 відсотків, — заявив політик. В. Головко нагадав, що між Полтавською ОДА та виробниками хліба у червні минулого року було підписано меморандум, де чітко вказано обов’язки сторін: задля стабілізації ціни влада забезпечує виробника зерном із регіонального запасу, а виробник, в свою чергу, зобов’язується не підвищувати вартість соціальних сортів хліба.
Занепокоєння з приводу цієї ситуації висловив і народний депутат від фракції КПУ Сергій Гордієнко. «Влада не лише нехтує своїми безпосередніми обов’язками і соціальною відповідальністю. Вона поставила під загрозу державну безпеку», — переконаний він.
Комуністи попереджали, що світ на порозі продовольчої кризи та закликали керівництво держави не продавати пшеницю, нагадав С. Гордієнко. У відповідь, за його словами, звучали запевнення, що країна без пшениці не залишиться. «Нині ж ми бачимо, що її не вистачає на соціальний хліб», — наголосив він.
 
Полтава.