Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрівся з представниками громадських організацій та експертами. Вони обговорили ситуацію, що склалася на внутрішньому ринку, та власне проект закону «Про внутрішню торгівлю».

 

Нині 54 відсотки продукції, представленої на нашому ринку, виробляється вітчизняними підприємствами, решта — імпорт. Якщо держава не втрутиться в ситуацію сьогодні, то незабаром уже може йтися про втрату стратегічних секторів економіки. За словами прем’єра, важливість цього законопроекту зумовлена тим, що диспропорції, які склалися в торгівлі, гальмують розвиток внутрішнього ринку і порушують права та інтереси покупців, виробників і продавців. І насамперед представників малого та середнього бізнесу.

Це велика і важлива галузь, якій вкрай потрібні прозорі, прогнозовані правила функціонування, наголосив глава уряду. Тільки тоді вона приверне інтерес системних інвесторів, упевнений прем’єр.

Водночас М. Азаров зауважив, що «добрі наміри дуже часто стикаються із супротивом людей, яких влаштовує ситуація, що склалася». «Вона їх влаштовує і тому набагато простіше домовитися з певними лобістськими угрупованнями і заблокувати прийняття цього законопроекту, ніж разом з урядом знайти спільну мову», — наголосив прем’єр.