Харків успішно прийняв торік чемпіонат Європи з футболу і нині готується до Євробаскету-2015. Однак не тільки знакові європейські змагання повинні створювати спортивний імідж одного з найбільших міст країни, а й повсякденні заходи.
Міська влада розробляє низку проектів, які піднімуть спортивний престиж Харкова, повідомив директор Департаменту спортивних іміджевих проектів і маркетингу Олексій Чубаров. Зокрема, створюється спеціальна команда, до якої увійдуть легендарні особистості, авторитетні атлети-харків’яни, переможці всесвітніх спортивних форумів. Вони виступатимуть не тільки як експерти, а й організовуватимуть різні спортивні заходи, привертатимуть увагу громадськості до змагань.
Щороку в Харкові відбуваються сотні спортивних подій. Департамент хоче вивести їх на якісно новий рівень. Зокрема, частину з них збираються транслювати по телебаченню. Крім того, у планах — створення власного харківського регіонального спортивного каналу, який буде включений до кабельної мережі віщання. Також у департаменті збираються щорічно проводити конкурс на кращий іміджевий спортивний проект Харкова. Номінації визначать експерти — учасники спеціальної команди міста. Переможцям вручатимуть гранти.
Олексій Чубаров також зазначив, що в планах департаменту — організувати в Харкові ігри серед міст-побратимів з десяти найпоширеніших видів спорту.