Футбол. Лише три дні після першого іспанського збору провели в Києві динамівці. Тепер вони знову в іспанському містечку Марбелья, де на них чекав тренер Олег Блохін (на знімку). Лікарі не радили йому здійснювати два перельоти: в Україну і назад. Адже минуло ще недостатньо часу відтоді, як тренер переніс операцію.
Нудьгувати наставнику динамівців не довелося — до нього в Іспанію приїжджала на кілька днів дружина. Спілкувався він і з журналістами. Зокрема розповів, що результати матчів на першому зборі його особливо не хвилювали, адже щодня його команда проводила по два тренування. Та й перед кожним контрольним поєдинком відбувалося заняття.
Насамперед увагу звертали на готовність футболістів. Тому їх змушували викладатися на сто відсотків. А сама гра — як тренування з підвищеною відповідальністю. Не більше. Також Блохін пояснив, що його команда жодного разу спеціально не готувалася до контрольних матчів.
— Здалося, що деякі виконавці, особливо хорват Домагой Віда, не зовсім упевнено почувалися в тренувальних поєдинках, зокрема, проти бухарестського «Стяуа»...
— Нічого незвичайного не відбулося. Прийшов новий гравець, він повинен звикнути і до команди, і до тренера, і до програми тренувань, зрозуміти установки, пристосуватися до нової тактики. Все це цілком природний процес. Людина вливається до колективу. Він не може так одразу все опанувати. Ми розуміємо це, і він також. Вважаю, що все нормально.
— За відсутності Брауна Ідейє, котрий виступає за Нігерію на Кубку Африки, спробували різні варіанти в атаці. Попереду грали Кравець, Мехмеді, навіть Безус. Як вони вам?
— Не приховую: ще один нападник нам конче потрібен.
— Була інформація, що «Динамо» підшукує ще одного центрального оборонця. Це все ще актуально?
— Так, справді, цей процес ще не завершено.
— Скажіть, чи бачите вже хоча б обриси тієї гри, якої після вашого повернення з нетерпінням і надією чекають від «Динамо» його численні шанувальники?
— Либонь, за кілька місяців прищепити ту гру, яка мені до душі, нереально. Над цим тільки-но почали працювати і перебуваємо в процесі становлення. Я, якщо чесно, не розумію розмов про динамівську, дніпропетровську, харківську, ще якусь гру. Все це, скоріше, сентименти. Є футбол, і він не може стояти на місці. Для мене головне, щоб команда домагалася результату, показувала гарну гру і приносила радість уболівальникам. Це найважливіше!
— Повідомлялося, що в розташуванні «Динамо» у Марбельї побував тренер національної збірної Михайло Фоменко. Про що говорили з ним, якщо не секрет?
— Ми нормально поспілкувалися. Була ділова розмова двох фахівців. Я працював у збірній раніше, тепер — Михайло Іванович. Природно, що він цікавився кожним виконавцем, який грав при мені. Ви ж бачили його список на гру з Норвегією: практично всі знайомі обличчя...
— Ви вже вивчаєте вашого найближчого суперника в Лізі Європи?
— Так, ми активно збираємо інформацію про «Бордо». Переймаються цим відповідні клубні служби. Маємо записи ігор французів. От і Сергій Ребров вирушить до Франції 9 лютого, щоб подивитися гру «Бордо» наживо. Детальний аналіз має бути вже ближче до матчів...
Цього разу Олег Блохін залучив до роботи 30 футболістів: воротарі — Олександр Шовковський, Максим Коваль, Денис Бойко, Георгій Бущан; оборонці — Данило Сілва, Тарас Михалик, Євген Хачериді, Тайє Тайво, Євген Селін, Домагой Віда, Андрій Цуріков, Сергій Люлька, Антон Братков; півоборонці — Олег Гусєв, Мігел Велозу, Огнєн Вукоєвич, Денис Гармаш, Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко, Лукман Аруна, Роман Безус, Андрій Богданов, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Олександр Цибульник; нападники — Адмір Мехмеді, Артем Кравець, Марко Рубен, Дмитро Коркішко, Олег Маїк.
У порівнянні з першим підготовчим етапом в Києві залишилися півоборонець Олександр Алієв, у якого проблеми зі здоров’ям, а також його колега по амплуа Віталій Гемега і нападник Дмитро Хльобас.
Окрім тренувань київські футболісти планують провести чотири контрольні поєдинки. Зокрема, 2 лютого — з російським клубом «Анжі» (Махачкала), котрий очолює нідерландський фахівець Гус Хіддінк. А в складі цієї команди грає зірковий форвард Самуель Ето’О. Решта матчів відбудеться в рамках турніру Marbella Cup 2013, котрий завершиться 10 лютого.
Фото fcdynamo.kіev.ua.