Дмитро Русинов (на знімку) виступатиме за збірну України. Про це повідомив колишній президент Союзу біатлоністів Росії, володар чотирьох золотих олімпійських медалей, одинадцятиразовий чемпіон світу легендарний Олександр Тихонов:
— 22-річного талановитого Дмитра Русинова було відібрано на чемпіонат світу як запасного і на чемпіонат Європи до складу збірної Росії, а в підсумку в Банско він виступить за збірну... України. Причини банальні: з початку сезону московська команда практично не отримує фінансування, має проблеми з інвентарем. На відбірні змагання до Тюмені Діма їздив за власні кошти і всупереч усім проблемам зумів виграти спринт.
За словами Тихонова, Русинов — не останній біатлоніст, який цього року планує перейти до іншої країни. Нагадаємо: нещодавно стало відомо, що росіянка Марія Панфілова також бажає виступати за українську команду.
***
Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак так прокоментував інформацію про можливий перехід Русинова до України:
— Дмитро звернувся до нас — намагатимемося йому допомогти. Натомість поставили йому певні умови — цивілізовано залишити Росію. Якщо спортсмен розрахується зі своїми роботодавцями і тренерами, якщо до нього не буде жодних претензій з боку СБР і команди, тоді ми зможемо конструктивно обговорити всі питання.
— Чому саме Дмитро Русинов?
— Від розмови про причини його переходу утримаюся. Скажу лише, що в нього є українські корені. Його мама була спортсменкою, волейболісткою, тривалий час він жив в Україні. У нього в нашій країні проживає багато родичів. Русинов — молодий перспективний спортсмен. Його було відібрано на чемпіонат світу в Нове-Мєсто-на-Мораві як запасного і на чемпіонат Європи до складу збірної Росії.
— То чи зможе він уже в найближчий час виступити за українську збірну? Приміром, на чемпіонаті Європи в Банско?
— Поки що нічого не казатиму. Нехай він «розрахується» в Росії. Тоді ми з ним зможемо поговорити предметніше. Та й питання з громадянством ще не вирішено...
Фото rusbіathlon.ru.