Методи, котрими представники російських футбольних кіл намагаються створити спільний з Україною футбольний чемпіонат, не є нормальними. Таку думку висловив перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов.
— В об’єднаного чемпіонату немає підтримки з боку керівних світових та європейських організацій, якими є ФІФА та УЄФА. Зацікавлені сторони підуть всупереч їхній думці? Це буде нелогічно. У даній ситуації дії наших російських футбольних колег є не зовсім адекватними. Останнє рішення не вкладається в юридичні норми. Та й узагалі, так справи не роблять, — обурюється Анатолій Володимирович. — На яких підставах можна зараз запрошувати клуби, які є структурою іншої організації, іншої країни? Ніяких, навіть формальних, дій з боку наших російських колег не було зроблено в плані звернення когось до ФФУ.
Таки перший віце-президент Федерації футболу України відреагував на повідомлення директора «Об’єднаного чемпіонату» Валерія Газзаєва про те, що клубам російської та української прем’єр-ліг надішлють запрошення на участь у цьому турнірі. Як кажуть: непроханих гостей у двері виганяють, а вони у вікна лізуть.