Прокуратура міста Кіровограда перевірила факт часткового обвалення цегляної димової труби котельні КП «Теплоенергетик» у селищі Нове.

 

Споруда, перебуваючи у незадовільному технічному стані, з порушенням вимог закону експлуатувалася без проведення обов’язкової паспортизації та поточного ремонту, з’ясували правоохоронці. Про її нинішній стан неодноразово повідомляли керівництву підприємства. До того ж у жовтні 2012 року за результатами перевірки, проведеної фахівцями Держгірпромнагляду, генеральному директору КП було винесено припис з вимогами терміново провести капітальний ремонт димової труби.

Однак напередодні опалювального сезону комісія підприємства, незважаючи на наявність очевидних порушень, що перешкоджали подальшій експлуатації цегляної димової труби, внесла неправдиві відомості до акту стану готовності теплового господарства до опалювального сезону та готовності роботи котельні КП «Теплоенергетик» у новому опалювальному сезоні.

Нагадаємо, 17 січня у селищі Нове в результаті обвалу труби без теплопостачання упродовж доби залишалося шість тисяч мешканців з 28 багатоповерхових житлових будинків, два загальноосвітні навчальні заклади, дитячий садок та поліклініка. На щастя, обійшлося без постраждалих.