Біатлон. Естерсунд (Швеція). Блискуче виступив в індивідуальних перегонах на етапі Кубка світу українець Сергій Семенов (на знімку). Допустивши на чотирьох вогневих рубежах лише один промах, наш спортсмен посів друге місце.
— Я давно вже чекаю від Семенова високих результатів, — сказав президент Федерації біатлону Володимир Бринзак. — Сергій справжній трудяга! Довго йшов до цього успіху. Індивідуальні перегони — це його стихія. Молодець! Думаю, у нас народжується гарна чоловіча команда, і сподіваюся, що попереду буде непоганий сезон.
Поза конкуренцією в індивідуальних перегонах був норвежець Еміль Гегле Свендсен, який відстрілявся чисто на всіх вогневих рубежах і випередив Семенова в підсумку на 1 хвилину 17 секунд. Третє місце з одним промахом посів чех Міхал Шлесінгр.
Не можна не відзначити високе шосте місце норвезького ветерана, феноменального Уле-Ейнара Бьорндалена, який за швидкістю випередив Свендсена і поступився в цьому компоненті лише своєму співвітчизникові Йоганнесу Тінгнесу Бьо! У Семенова 12-та швидкість дня.
Несподіваного фіаско зазнав головний фаворит і переможець попереднього Кубка світу француз Мартен Фуркад, який уже на першому вогневому рубежі допустив чотири промахи!
Фото www.bіathlon.com.ua.