На цьому під час обговорення проекту Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки наголосив народний депутат від фракції Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) Анатолій Кінах, повідомила його прес-служба.

«Промисловці і підприємці підтримують пріоритети, визначені в проекті Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки. Однак, виходячи з реального стану справ в економіці, враховуючи тенденції, які нині спостерігаються у світі, пропонуємо максимально конкретизувати ту частину, яка стосується імпортозаміщення й локалізації виробництва в контексті відпрацювання конкретних цільових програм», — наголосив А. Кінах.

Він звернув увагу урядовців на дуже загрозливу тенденцію, яка триває з 2011 року, — зниження на внутрішньому ринку країни питомої ваги національного товаровиробника. «Сьогодні на нашому ринку залишилося лише 54 відсотки продукції, яка виготовляється вітчизняними підприємствами, все решта — 46 відсотків — імпорт. Виправляти ситуацію потрібно негайно, бо йдеться про втрату стратегічних секторів економіки», — зауважив політик.

Ділова громадськість, за словами політика, в цій держ-програмі пропонує чітко зафіксувати подальші дії Кабміну та Нацбанку в питаннях грошово-кредитної політики. Крім того, окрему увагу слід приділити розвитку малого й середнього бізнесу. «І найголовніше питання, від якого залежить нині притік інвестицій в Україну, — це захист прав власника, інвестора, рівень корпоративної безпеки. Про це, до речі, інвестори, і зарубіжні, і наші, кажуть уже прямим текстом. Тому, на нашу думку, варто відновити в уряді роботу антирейдерської комісії, подбати про вдосконалення правової системи, адже інвестиції ефективно працюють тільки в тій державі, яка дає високі гарантії їхньому власнику», — резюмував політик.