Секретаріат Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України (ОО НСЖУ) підтримав ініціативу ветерана журналістики, колишнього багаторічного генерального директора обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), заслуженого журналіста України Романа Андріяшка щодо проведення щорічного творчого конкурсу серед молодих журналістів на премію відомих журналістів Прикарпаття.
Уже затверджено положення про конкурс та склад його журі. Журналісти, які працюють у ЗМІ не більше 5 років, на здобуття цієї премії мають подати авторські матеріали за попередній рік до 15 квітня 2013-го. Перша іменна премія в тисячу гривень буде від її ініціатора — Р. Андріяшка.
За словами голови ОО НСЖУ Вікторії Плахти, такий конкурс запроваджено, щоб відзначити творчі здобутки молодих журналістів, які «професійно та неупереджено висвітлюють події, що відбуваються в економічній, соціальній, культурній сфері та у суспільному житті, порушують у своїх публікаціях, теле- і радіорепортажах актуальні для громадськості краю проблеми».
Матеріали надсилати з поміткою «На конкурс молодих журналістів» на адресу офісу обласної організації НСЖУ (Івано-Франківськ, вул. Січових стрільців, 25).