Канал поборів з дачників прикрили співробітники управління СБУ у Львівській області разом з міліцією. Під час отримання хабара на гарячому піймали чиновника з районного управління Держкомзему.
Як розповіли «Голосу України» в прес-службі УСБУ у Львівській області, заступник начальника Жовківського районного управління Держкомзему та директор приватної земельної фірми отримали хабар у розмірі 8600 гривень від голови садівничого товариства за виготовлення актів на право власності на земельні ділянки.
На Львівщині чиновники роками вимагають гроші за будь-які операції, пов’язані із земельними справами. Отримати документи — це найбільший головний біль для тисяч простих жителів. У боротьбі за свої права розлючені мешканці деколи вдаються до пікетування установ Держкомзему. Розкрита справа обіцяє бути однією з гучних, порушених щодо працівників управління Держкомзему.
Чиновник та директор фірми за рішенням суду перебувають під вартою. За матеріалами СБУ відкрито кримінальне провадження за вимагання хабара. Санкція за вчинення цього злочину передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.
Львівська область.