Схоже, не справджуються надії наляканих херсонців на швидке розкриття справи викраденої та вбитої маніяком-педофілом 10-річної школярки Руслани Свіщової. Міліція 29 січня вже звернулася до містян по допомогу в пошуку вбивць чи вбивці. 
До того ж, начальник обласного управління МВС, генерал-майор Валерій Литвин спростував інформацію про те, що правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні цього злочину, пояснивши, що міліція просто скористалася своїм правом запросити кількох людей «на бесіду». А от що розповів «Голосу України» старший з двох братів, яких запрошували, — Михайло П.
«У міліції я пробув майже чотири години, і мені ставили питання саме про Руслану, а також, де я був у певні проміжки часу. Після цього мене ще й відвезли для перевірки на «детекторі брехні». Напевне, мої відповіді задовольнили слідчих, бо того самого дня мене відпустили додому. А молодшого брата, який є психічно хворим, було затримано на три доби, і що з ним нині, я не знаю», — сказав автору цих рядків у ексклюзивному бліц-інтерв’ю Михайло П.
Міліція вважає за необхідне продовжити затримання молодшого брата Михайла, бо на його мобільному телефоні виявлено дитячу порнографію, малюнки з такими самими сюжетами знайшли під час обшуку в його кімнаті.
Утім, члени родини 30-річного Романа переконані, що в камері ізолятора тимчасового утримання за будь-яких обставин йому не місце, бо хворий потребує регулярного прийому сильнодіючих ліків та уваги медиків, тож просять або повернути його додому, або відправити до психіатричної лікарні — під нагляд лікарів.
...випробування водою 
і вогнем архів не витримав
Учора в Херсоні горіла будівля архівного відділу міськради. Пожежу вогнеборцям довелося гасити близько двох годин. Зі своїм завданням служба «101» впоралася, зберігши сховище документів. Хоча одне з приміщень площею 19 квадратних метрів на першому поверсі та частину архіву, що зберігався тут на стелажах, полум’я таки пошкодило. Причини пожежі встановлюватимуть експерти МНС та комісія міськради. Але основна версія така: напередодні в будівлі архіву ще й сталася аварія системи опалення. Через відволожені стіни вийшла з ладу стара електропроводка. Далі — закорочення й пожежа.
Херсон.