Ініціатори її проведення не зібрали належної кількості підписів народних депутатів
 
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак має намір провести у п’ятницю нараду з керівниками депутатських фракцій, щоб до понеділка на засідання Погоджувальної ради підготувати пропозиції стосовно питань, які опозиція пропонувала розглянути на позачерговій сесії парламенту.
Про це В. Рибак повідомив у вівторок в інтерв’ю журналістам після зустрічі з представниками фракції «Батьківщина», які, за його словами, «категорично вимагали підписання розпорядження про проведення позачергової сесії Верховної Ради України».
Ініціатори проведення позачергової сесії не зібрали належної кількості підписів народних депутатів, адже після перевірки в апараті парламенту із 158 підписів 7 не відповідали оригіналам, а ще 10 підписів викликали сумнів, бо вони поставлені проти прізвищ народних депутатів, яких на час збирання підписів не було на території України, про що йдеться у зверненні народного депутата на адресу керівника парламенту. Отже, фактично є тільки 141 підпис народних депутатів України, що не викликає сумніву, замість необхідних за Конституцією 150 підписів.
Керівник парламенту висловився за необхідність обговорити це питання і в п’ятницю з лідерами фракцій, і в понеділок на засіданні Погоджувальної ради.
Прес-служба Верховної Ради.