Комплексною програмою сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013—2015 роки на соціально значущі видання цього року передбачено 550 тис. грн. 
— Заплановані програмою кошти підуть саме на ті книги, які підпадають під категорію соціально значущих. Вони поповнять фонди бібліотек області. Пакет цих видань формує спеціальна комісія фахівців, що працює в ОДА. ЇЇ очолює заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, — зазначає заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олег Коробов. 
За його словами, пріоритет серед соціально значущих видань надається книжкам для дітей та юнацтва. А також художній, науковій, науково-популярній та краєзнавчій літературі. Не обходять увагою й книжки про музику та образотворче мистецтво. 
Загалом у видавництвах Полтавщини щороку виходить 200 «місцевих» книжок. Наклад загалом невеликий, тож знайти їх можна лише на Полтавщині. Однак заступник голови Полтавської спілки літераторів, журналіст і краєзнавець Валентин Посухов вважає: чимало з цих видань могли б зацікавити і всеукраїнського читача. І держава мала б посприяти, щоб найкращі «регіональні» видання друкувалися для всієї України.