Якщо не прийняти цілісну програму з відновлення вітчизняної науки, Україна остаточно втратить свій науковий потенціал. Таку думку висловив народний депутат від Компартії Спірідон Кілінкаров, коментуючи повідомлення про те, що з 1991 року кількість науковців-дослідників у країні скоротилася втричі.
Парламентарій зазначив, що Компартія неодноразово висувала законопроекти, спрямовані на відновлення наукового потенціалу країни та розвиток наукомістких виробництв. «Однак влада відмовлялася від них, лише підтверджуючи, що її цікавить лише власний добробут», — цитує слова політика прес-служба КПУ.
За словами С. Кілінкарова, у чинному складі парламенту Компартія знову висунула законопроекти, спрямовані на науковий прогрес: «Про державні гарантії розвитку фундаментальної та прикладної науки в Україні» 
(№ 1049), «Про державну підтримку наукомістких виробництв в Україні» (№ 1044), «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо державної підтримки наукомістких виробництв в Україні)» 
(№ 1045), «Про переведення економіки України на інноваційну модель розвитку» (№ 1053), «Про внесення зміни до Податкового кодексу України (щодо переведення економіки України на інноваційну модель розвитку)» (№ 1054), «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо переведення економіки України на інноваційну модель розвитку)» 
(№ 1091).
Дослівно
Народний депутат Спірідон Кілінкаров:
«У наукових організаціях країни працює лише 135 тисяч осіб — 0,7% зайнятого населення. Крім того, держфінансування наукової сфери в нашій країні удвічі нижче, ніж, наприклад, у Росії та Білорусі — 0,29% від ВВП, проти 1,1% і 1,3% відповідно».