Президент України Віктор Янукович провів зустріч з керівниками антимонопольних відомств іноземних держав — учасниками міжнародного семінару «Стратегія розвитку конкурентного законодавства в Україні та огляд міжнародного досвіду».

 

«Цей представницький форум покликаний розвивати питання конкуренції. Антимонопольні організації будь-якої країни з ринковою економікою відіграють важливу роль», — цитує В. Януковича прес-служба Президента.

Президент зазначив, що до складу Комітету з економічних реформ обов’язково входять представники Антимонопольного комітету України. «Думка Антимонопольного комітету України завжди має місце при здійсненні будь-яких економічних реформ», — наголосив В. Янукович.

Глава держави висловив думку, що складна економічна ситуація у світі, яка впливає на економіки різних країн, вимагає модернізації різних сфер життєдіяльності та створення гнучких, ефективних механізмів впливу в тій чи іншій ситуації.

«Ми вже три роки займаємося реформами в Україні, і завдяки цьому нам вдалося утримати економічну ситуацію, подолати той дефіцит бюджету, який був на початку 2010 року, — а він був близько 9%, — і кожного року забезпечити зростання економіки», — заявив В. Янукович.

Президент також зазначив, що нині для України важливим завданням є підвищення конкурентоспроможності своєї продукції. «Якщо говорити про економіку, передусім, у центрі цього питання стоїть питання конкурентоспроможності», — підкреслив Віктор Янукович.