Українсько-російське стратегічне партнерство потрібно розвивати і поглиблювати. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з керівником фракції політичної партії «Ліберально-демократична партія Росії» Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Володимиром Жириновським (на знімку).

В. Рибак, зокрема, зазначив, що подальший розвиток двосторонньої співпраці не суперечить євроінтеграційним прагненням України. За його словами, основний ринок України — в Російській Федерації. Разом з тим, сказав керівник парламенту, Україна має запроваджувати європейські стандарти в усіх сферах життєдіяльності країни.

Голова Верховної Ради також повідомив, що 125 народних депутатів виявили бажання стати членами українсько-російської групи дружби. Він також подякував російській Стороні за активну участь її представників у міжнародному спостереженні за виборами до Верховної Ради України, зазначивши, що для України дуже важлива всебічна об’єктивна оцінка виборчого процесу.

В. Рибак також підтвердив наміри відвідати Російську Федерацію з офіційним візитом на запрошення Голови Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергія Наришкіна.

Своєю чергою, В. Жириновський зазначив, що у депутатів Державної Думи «найтепліші почуття до України». «Україна для нас — не просто сусід», — сказав він.

В. Жириновський висловив думку про важливість подальшої інтенсифікації двосторонніх міжпарламентських контактів, а також розвитку співпраці у транспортній та туристичній сферах.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.