Майже 11 тисяч гривень зібрали кам’янчани за один вечір на облаштування спеціальної медичної палати для ліквідаторів-чорнобильців. Збір коштів організували під час церемонії вручення «Відзнаки року» за кращі комунальні і соціальні проекти, високі досягнення в освіті, культурі та спорті. Переможців визначали голосуванням в Інтернеті та місцевих ЗМІ мешканці міста.

Усі номінанти відзначені дипломами та статуетками «Золоторогий олень» (він з княжих часів залишається символом Кам’янця-Подільського). Серед володарів нагороди — відомий на Поділлі природоохоронець Людмила Любінська. Торік в рейтингу «Фокуса» Кам’янець був серед двадцяти найбільш екологічних міст України та серед п’яти найчистіших.

Найщедрішим меценатом краяни назвали народного депутата України Володимира Мельниченка. Олександр Конюшенко, керівник компанії «Рокор ЛТД», відзначений за будівництво доступного житла. Кращим комунальним проектом визнали «Алею закоханих», яку відкрили торік у День незалежності. Відзнаку в номінації «Освітня гордість року» отримав дев’ятикласник Олександр Запоточний. Хлопець — наймолодший президентський стипендіат, переможець багатьох обласних та всеукраїнських предметних олімпіад.

— «Відзнаку року» ми започаткували торік, — каже міський голова Михайло Сімашкевич. — Вважаємо, що такі місцеві «оскари» потрібні. Адже маємо підтримувати ініціативних людей, які активно працюють для громади, на їх прикладі вчити інших бути відповідальними за себе та своє місто. Крім того, торік на зібрані в рамках церемонії нагородження кошти ми поміняли вікна в дитячій спортивній школі №1, цьогоріч допоможемо чорнобильцям.

На знімку: Юлія та Володимир Семенишини, які торік у день весілля вперше пройшли «Алеєю закоханих», теж отримали «Відзнаку року».

Фото Петра ІГНАТЬЄВА.