На Луганщині беруться серйозно захищати безпритульних та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, біженців тощо. Раніше проблемами допомоги цій категорії громадян займався спеціально створений штаб, але цього виявилося недостатньо.
На думку директора департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонори Поліщук, до роботи необхідно долучати всі зацікавлені служби та організації. Але головне — «розворушити місцеві органи влади, щоб вони активніше займалися цими питаннями».
— У нас уже є домовленість зі співробітниками пенітенціарної служби про те, що вони заздалегідь інформуватимуть місцеву владу про осіб, яких найближчим часом буде звільнено з місць позбавлення волі, — розповіла Елеонора Поліщук. — Це дасть змогу ще до повернення людини на місце проживання вивчити проблему і допомогти в її вирішенні.
Крім того, у Луганську створено центр реінтеграції для безпритульних і центр соціальної допомоги особам, звільненим з місць позбавлення волі. Схожі установи працюють в Алчевську, Брянці та в Красному Лучі. Щодо різних громадських, благодійних та релігійних організації, то сьогодні законодавчо з’явилася можливість їх фінансово підтримати з боку держави.
Луганськ.