Останніми роками співпраця законодавчих органів України та Польщі зосереджувалася на вирішенні найактуальніших питань двосторонніх відносин. Насамперед це питання, пов’язані з підтримкою Польщею євроінтеграційних прагнень нашої держави, проведенням чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, культурно-гуманітарною складовою взаємин, сторінками історичного минулого обох народів тощо. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіним (на знімку), повідомляє прес-служба парламенту.
 
В. Рибак заявив про важливість продовження конструктивної співпраці з польським парламентом як на двосторонньому, так і на тристоронньому рівнях, високо оцінивши результати роботи міжпарламентських асамблей «Україна—Польща» та «Україна-Польща—Литва».
Водночас глава парламенту запросив своїх польських колег до Києва для участі в сьомому засіданні Міжпарламентської асамблеї «Україна—Польща», яке планується у другому півріччі цього року. Голова Верховної Ради висловив упевненість, що вже найближчим часом будуть остаточно узгоджені терміни проведення засідань міжпарламентських асамблей Україна—Польща та Україна—Польща—Литва, зокрема одразу після створення делегацій Верховної Ради для участі в їх роботі.
Своєю чергою пан Посол високо оцінив рівень двосторонніх взаємин, зазначивши, що Україна є для Польщі «найважливішим сусідом». 
Г. Літвін назвав надзвичайно важливою складовою двостороннього діалогу міжпарламентську співпрацю, зокрема роботу дво- і тристоронніх асамблей, висловивши переконання, що засідання тристоронньої Міжпарламентської асамблеї «Україна—Польща—Литва» має відбутися якнайшвидше.
***
Цього ж дня Голова Верховної Ради В. Рибак зустрівся з керівником фракції політичної партії «Ліберально-демократична партія Росії» Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Володимиром Жириновським. Докладніше про цю новину читайте у наступному числі газети.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.