Через податкові та митні пільги державний бюджет щороку недоотримує понад чверть надходжень у вигляді податків. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба.
«Навіть попередній аналіз свідчить про те, що кількість недоотриманих державою коштів не співмірна з ефектом від таких преференцій. Ревізію пільг з податку на прибуток треба проводити першочергово. Адже Податковим кодексом уже передбачено зниження ставки цього податку до 19 відсотків з початку року. Залишити пільги потрібно тільки для пріоритетних галузей економіки, таких як, наприклад, сільське господарство. Для підтримки започаткування бізнесу, на перших етапах відкриття власної справи. Або державним підприємствам, які без надання таких преференцій стануть збитковими», — підкреслив він.
Політик переконаний: податкові пільги мають запроваджуватися тимчасово і після детального обґрунтування необхідності надання таких преференцій. «А поки що на сьогодні перелік галузей і компаній, які отримують податкові пільги, регулюється в ручному режимі. Вони мають призначатися на основі стратегічного аналізу, на певний час, під відповідальність Кабінету Міністрів», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради.