Минулої неділі Львів приймав високоповажних гостей із братньої Польщі — делегацію на чолі із главою адміністрації президента Республіки Польща Яцеком Міхаловським та віце-маршалком Сейму РП Цезари Грабарчиком. Головна мета візиту — вшанування пам’яті учасників Січневого повстання 1863 року, які покояться на львівській землі.
У завершальній стадії урочистостей, що пройшли в Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові, взяв участь також заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський. Під час його зустрічі з Ц. Грабарчиком, зокрема, йшлося про перспективи співробітництва законодавців наших країн у рамках Міжпарламентської асамблеї України і Республіки Польща, в якій вони співголовуватимуть. У кулуарних розмовах представників виконавчої та законодавчої гілок влади обох країн особливо наголошувалося на необхідності робити ставку на молодіжний обмін, учасники якого (за принципом народної дипломатії) сприятимуть просуванню співробітництва між нашими країнами у бізнесовій та освітньо-культурній галузях, а також поглибленню політичного діалогу задля спільного європейського майбутнього обох народів.
Варшава—Львів—Варшава.
 
ДО РЕЧІ
 
Львів не випадково став одним із пунктів урочистостей з нагоди 150-ї річниці початку повстання. Відбулося понад 1200 збройних виступів у формі партизанської війни за участю понад двохсот тисяч повстанців. Характерно, що серед них були не лише поляки, а й литовці, українці, білоруси та росіяни.