Відповідно до нового Кримінального процесуального кодексу такі протизаконні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Як установило слідство, в грудні минулого року підприємець звернувся по допомогу у вирішенні питання до депутата міської ради. Остання, яка до того ж є членом депутатської комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів міста, запевнила підприємця, що без надання хабара в сумі 5000 доларів США він не зможе отримати погодження на приватизацію земельної ділянки під належними йому будівлями в м. Ужгород по вулиці Фединця.
Бізнесмен погодився на її умови і 26 грудня 2012 року депутат отримала з його рук першу частину хабара — тисячу американських доларів. За них жінка забезпечила отримання позитивного висновку згаданої комісії та затвердження на сесії Ужгородської міської ради рішення про передачу підприємцеві у приватну власність земельної ділянки.
Як повідомили «Голосу України» у прес-службі прокуратури Закарпатської області, 24 січня депутат зустрілася з підприємцем, щоб отримати решту суми. В салоні авто ужгородського підприємця біля торгового центру «Люксор» по вул. Фединця під час отримання чотирьох тисяч доларів хабара депутата затримали міліціонери.