Вимоги трудового законодавства і концесійні зобов’язання на підприємстві «ДТЕК Свердловантрацит» виконуються. Держінспекція з питань праці, яка провела позапланову перевірку підприємства, не виявила жодних порушень.
Понад те, ДТЕК регулярно підвищує заробітну плату на своїх підприємствах відповідно до зростання мінімальної заробітної плати. Планується, що в 2013 році зростання заробітної плати на підприємствах «ДТЕК Свердловантрацит» і «ДТЕК Ровенькиантрацит» становитиме в середньому понад 15% порівняно з 2012 роком.
«У компанії відбуваються процеси зміни загальної системи управління. ДТЕК виконує всі взяті на себе соціальні зобов’язання, проводить регулярні консультації із профільними профспілками. Ми залучили їх до аналізу таких спірних процесів, як аутсорсинг. Компанія інвестує в концесійні підприємства більше, ніж передбачено договором, і продовжить вкладати мільярди гривень у розвиток виробництва, безпеку праці та підтримку соціальних проектів у Луганському регіоні. 2012 року капітальні вкладення в «ДТЕК Ровенькиантрацит» і «ДТЕК Свердловантрацит» становили понад 1,2 млрд. грн., у тому числі більш як 20 млн. грн. в охорону праці, що не було передбачено договором про концесію. Компанії також перерахували понад 10 млн. грн. на соціальні проекти в Луганському регіоні», — підкреслив виконавчий директор ДТЕК Юрій Риженков.
Департамент зв’язків із громадськістю ДТЕК.